måndag 28 mars 2016

Att släppa taget för att få må bättre

Jag praktiserar yoga och mediterar regelbundet, ofta med fokus på andningen och "Letting Go". När vi andas ut så släpper vi taget om det som vi inte mår bra av, och när vi andas in så fokuserar vi på det som vi vill önska oss mer av i livet.


 "Letting go of that who dosen´t serve us any longer"

  • Osäkerhet och ilska - Dessa känslor gör oss ingen nytta alls, utan dessa måste vi släppa taget om så få fort som möjligt. Tar reda på orsaken till dem, och bearbeta orsaken/känslorna för att sedan kunna släppa taget av dem med hjälp av meditation och andningen.
  • Oro/ångest - Dessa känslorna är oftast väldigt starka och även här måste man finna orsaken för att kunna bearbeta dem, och sedan ge dem tid innan man kan släppa taget om dem genom meditation och andningen.
  • När lojalitet och tillit saknas - Tillit och lojalitet är grunden för varje vänskap och relation, så om vi känner i hjärtat att detta saknas i en relation så bör vi släppa taget om den personen för att undvika känslor som frustration, spänning och ilska som för med sig dåliga energier till oss.
  • När en vänskap/relation skadar dig - Vi bör inte tillåta oss själva att känna oss instängda eller att må dåligt utav de vi har en relation med oavsett vän eller partner, utan då kanske vi ska överväga att avsluta en sådan relation om den inte leder till något bra.
  •  Vantrivsel på jobbet - När du inte trivs med dina arbetskollegor, arbetsuppgifter eller med din arbetsbelastning och inget förändras trots att du påpekar detta på din arbetsplats, så är det troligtvis dags att släppa taget och söka ett nytt arbete.
  • Energitjuvar - Det är personer som tar din energi genom att vara väldigt krävande, ofta söker de efter bekräftelse och är egocentriska. En relation som är helt i obalans.
"Alla vi möter och lär känna genom livet, gör vi utav en anledning"



Det är inte alltid som man kan släppa taget
Om det är en familjemedlem, någon vi älskar eller om det är någon som på annat sätt är beroende av ditt stöd så är det ju inte bara till att släppa taget, utan då får vi diskutera och försöka finna lösningar. Det viktiga är att vi tar tag i problemet eller känslan, för förr eller senare så har vi inget val för vi kan inte och ska inte hålla saker inom oss för det är inte bra för vår hälsa. Tänk dig en liten snöboll som rullar ner för berget till en oändligt stor snöboll, precis så kan det bli om vi håller saker inom oss.


Med dessa tankar så vill jag blicka framåt mot våren, värmen och all grönska som vi har att vänta oss. även om jag är pollenallergiker. Under tiden så bjuder jag på denna bilden från min balkong som är en fröjd för både ögat & själen, samt längst ner ett videoklipp av James Bay och hans låt "Let it Go"

Narmaste
Cissi

(som vanligt är det mina egna tankar och erfarenheter som jag skriver om)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar